Despre

Rahul Jandial este un neurochirurg și neurocercetător american de talie mondială, autor a mai multor cărți traduse în peste 10 limbi.

Academic

În domeniul academic, cercetările publicate de Jandial au apărut în reviste precum Neurosurgery, Nature Medicine și Proceedings from the National Academy of Sciences. A scris 10 cărți academice pe subiecte variind de la neurochirurgie la biologia cancerului și neuroștiințe.

În calitate de profesor, a primit premiul „profesor emerit” de la UCSD și de asemenea a fost invitat ca profesor emerit la Oxford și Harvard.

Laboratorul Jandial de la City of Hope Cancer Center din Los Angeles este finanțat de Departamentul american al Apărării.

Jandial și-a obținut diploma de licență la Universitatea Berkeley, California, masterul la Universitatea Southern California (USC), Los Angeles, și doctoratul la Universitatea din California, San Diego (UCSD).

Autor

În 2019, Penguin/Random House a publicat prima sa carte, „Life Lessons from a Brain Surgeon: The new stories and science of the mind,” un bestseller al Sunday Times tradus în 10 limbi.

În 2021, memoriile sale, „Life on a Knife’s Edge: A Brain Surgeon’s Reflections on Life, Loss and Survival,” au devenit bestseller internațional, cu traducere în 8 limbi.

El a fost prezentat în The Times of London, the Telegraph, Cosmopolitan, Mr. Porter și GQ, și este expert pentru Guardian Masterclasses.

Premii

 • 1
  Autor Bestseller Sunday Times în 2019.
 • 2
  Premiul pentru Descoperire în cercetarea cancerului de sân din cadrul Departamentului Apărării al SUA în 2015 și 2019.
 • 3
  Premiul pentru Predare Distinsă UC San Diego în 2008.
 • 4
  Premiul Penfield Research din partea Congresului Neurochirurgilor în 2007.
 • 5
  Premiul pentru Cercetarea Cancerului: STOPCancer Foundation în 2009.
 • 6
  Premiul pentru Serviciul Public din partea Asociației Americane a Neurochirurgilor în 2004.